Pages

Friday, January 8, 2010

Cerita Sebelum tidur~

Pertama sekali ingin mengucapkan syukur kepada ilahi kerana memanjangkan umur dan mempertemukan sekali lagi rakan2 saya..=)
whhhooiii!!!!hehe lamenye x update, gile lah sengal busy sgt time cuti, spend with my huny almost 21hours..hehhee ko mmg nyawa ku la motor..now i dah start kuliah back, baru seminggu je class tp assignment dah bertimbun2 and aku dipilih lagi jd class represtative..oh no penat! but dapat kepit wit lecture*gila jahat*..hahahaa
Selepas bercuti selama sebulan lebiy dan balik kembali ke k.k, my gf bought me camel active and polo t-shirts, cantik gile n mmg wa pny taste la..thanks darl!! eh keychain also..hehe lysmnh!

i think i wanna talk about issues the word 'Allah' yang sedang hangat di perbincangkan dan terbakarnya 3gereja di kl..aku ade tanya classmate aku yg beragama roman catholic. depa cakap dalam bible versi indon punye da lame pakai perkataan 'Allah' ni. depa ada 3 tuhan kot, roh kudus,holy n apa tah lagi satu.xthu sama ada betul or not sbb aku xpnah bace bible pon..but bg aku isu nie boleh di bawa ke meja rundingan dan xyah la sampai bakar2 gereja org..xbaik tuh..skang org kristian da tuduh islam ni mcm2..dalam fb mmg sakan la dorg mengutuk tambahan pula sabah nih kristiannya ramai sampaikan classmate aku yang aku tanya tdi pon naik hangin..hehe rilek la..pada aku perkataan 'Allah' tu mmg sinonim dgn islam jdi xperlulah ada 'Allah' yg kedua...dulu isu ini xberbangkit pon tapi our former ** kluarkan tp xttup balik..jdi inilah hasilnya.tinggalkan serdak2 suh org sapu. tapi semua orang tahu bahawa bible itu kitab orang kristian jdi hanya dorg saja la yg baca pon..kita tetap dgn al-quran cuma ASALKAN jgn dorg gunakan in public la. nak kata terkeliru x kot...sbb terang2 bible tu kitab kristian
aku xsalahkan jugak kita pertahankan ke'eksklusif'an perkataan Allah sbb dah terbukti nyata islam pemiliknya tapi aku xnak pjg lebar kan cerita, kang xpasal2 masuk ISA lak..hahaa aku just kemukakan apa yg aku rasa..
Bagi aku senang je,tangkap je orang yang bakar gereja tu, selesaikan kes ni dan tutup!!! Jihad xsemestinya pegi rosakkan harta benda orang..pegi belajar pon jihad pe..kan2?

p/s:negara kita mmg demokrasi tp xsepenuhnya..jadi jangan la tangkap saya plak yea datuk!....=P

3 Share Their Opinion:

Shaheen said...

Pakistan
http://pktutor.blogspot.com
COme to give a lovely comment

konspeerasee said...

alamak broo...bende ni tak perlu nak diskuss ahh...bender kecik arrhh...tapi tau ahh manusia nii...suker provoke...

Unie_çhîçάήθζ™ said...

hehe..bukan apa bro..
wa cume nk bgtu apa wa pnya perasaan..
aku tgk pekida suma turun..
mcm bersungguh2 jgak...hehee..