Pages

Friday, April 8, 2011

Benarkah bila hati tidak sayang, apa benda pun jadi serba tidak kena?

ulang tajuk, benarkah bila hati seseorang itu tidak sayang lagi kepada orang lain, dia tidak akn puas hati dgn apa-apa pun yang dilakukan dan usaha oleh orang lain? Pernah terdengar mengenai ini, seseorang itu secara tidak sedar, mengenai hatinya tidak menyayangi seseorang itu, dia akan mula berfikiran negatif dan cepat marah terhadap apa yang dilakukan dan seperti serba tidak menjadi. Pendapat yang lain juga berkata, apabila seseorang mula berubah dan apa-apa yang dilakukan oleh orang lain cuma jadi masalah dan punca pergaduhan adalah kerana hati seseorang itu sedang cuba beralih kepada seseorang yang baru dan individu yang lain. benarkah iya? mungkin pada aku ia bergantung pada situasi..tetapi apa yang aku ingin tekankan disini, tidak semua pendapat itu betul dan tidak semua pendapat itu salah, masing2 ada permasalahan dan pengalaman sendiri, itu mmg tidak dapat dinafikan. jadi orang menceritakan berdasarkan pengalaman yang mereka hadapi.

sejak kebelakangan ini, Family 69 banyak di rundung suram dan masalah, tapi yang buatkan aku sayang kepada keluarga 69 ini, mereka banyak membantu aku dan berkongsi masalah dan motivasi bersama. walaupun masalah di atas ada juga berlaku di kalangan keluarga 69, aku harapkan semuakan akn pulih seperti sedia kala. sedih juga bila seorang ditimpa masalah, kami seakan mengerti akan peritnya masalah ini seperti mengalaminya sendiri. kepada joey,pika, fareeza, syaz dan janub kalian seperti adik beradik aku..love u all!

cuma aku ingin katakan, sejauh mana masalah dan keperitan yang kita hadapi, itu adalah ujian dari Allah S.W.T untuk menguji sejauh mana kita mampu untuk menghadapinya. DIA tidak akan menguji hambanya dgn masalah yang tidak mampu ditanggung oleh hambanya. aku pn pernah dirundung masalah dan salah satu tempat untuk aku melepaskan geram dan tension, adalah disini. walaupun tidak ramai pengunjung, tetapi selepas aku melepaskan apa yang terbuku di hati, sedikit sebanyak akan melegakan. fahami aku dan aku pastinya tidak mahu sbesar kuman pun menyakitkan hati mu, bukan aku sengaja membuat mu marah dan kecewa, jauh disudut hati aku ingin kebahagian datang walau ia mengambil masa.............

3 Share Their Opinion:

NUNU EERA said...

benar kot..

Bibi hawani~ said...

ayat paling aku suka.....
"jauh disudut hati....aku ingin kebahagian itu datang walau ia mengambil masa"

OoNey™ said...

nunu:uhuhu yeke..if benar mmg la sgt mendukacitakan

bibi:heh thanks for suka that sentence..copyrght tu yaa