Pages

Sunday, August 15, 2010

Pernahkah anda terfikir??

First of all, i would like to thank to all blogger yang sudi melawat my blog and doakan me supaya sembuh cepat dari demam panas yang menggila. Sangat terharu dengan wish rakan-rakan yang mahukan OoNey sehat cepat,yehiee. Maaflah lama xupdate,maklumla sakit baru baik,pastu puasa lagi kn.sebok sgt dgn assignment yang mencurah2 keladang gandum. belum terlambat untuk OoNey ucapkan Selamat menyambut bulan Ramadhan kepada yang muslim, Puasa x??
okey topik hari ini, pernahkah anda terpikir akan kewujudan internet??siapakah yang mereka internet??siapakah yang memiliki internet??tahun bilakah internet dicipta?

hari ini saya akan berkongsi sedikit ilmu kepada tuan puan yer..

  • internet direka untuk scientist berhubung dan berkomunikasi antara satu sama lain dari berlainan tempat kemudian Networking project by Pentagon's Advanced research Projects Agency (ARPA) membina dan menaiktaraf internet pada tahun 1969.
  • pada tahun 1969 cuma ada 4 host dalam dunia dan pada tahun 1984 meningkat kepada 1000 hosts dan pada hari ini lebih 350 juta host dicipta
  • siapa yang mereka dan memiliki internet?pernah anda dengar tentang Bill Gates and Mark Zuckerberg? yea mereka billionaire dan memiliki syarikat Microsoft words and Facebook tetapi internet adalah sesuatu yang bebas dan tiada siapa yang memiliki internet. itu sebab kita xpernah dengar jutawan yang memegang internet.bayangkan ada orang yang mencipta internet dan kita kena bayar untuk menggunakannya,bayangkan main blog ni pun kena bayar..hee fikir2kanlah yee
Terima kasih sekali lagi kepada yang mendoakan kesihatan OoNey,yang membantu Ooney ketika OoNey sakit, Yang mengambil berat terhadap kesihatan OoNey dan yang selalu melawat blog Ooney ini..heee=P
Penutup..

*Adik siapa ni?

8 Share Their Opinion:

mier@merr said...

aaaaaaaa..klu tertgk batal pose tak?

Notami said...

haha.. =)

Tomato Gurl's Life said...

Semoga cepat sembuh ye...cik tom plk rasa nak demam...huhu

Pinky Pixie said...

almak, gmbar hot pula kat sini. cettt!
wah, rndu kat ooney la. jge kshatan tu ye. =)

Ooήey™ said...

miera:hehe tidak le..xbatal posa pun..rezeki tu..hahaha

Ooήey™ said...

notami:heheh gelak kaya ke?

tomato:thanks..da sembuh da..lor yeke,jgn lupe mkn ubt tau cik tomato

cikpinky:hehe rindu ke kt ooney?tengkiu2..insyallah,cik pinky pun jge kshtn gak ek?

.Cik Nana. said...

n0thing in this world is free!
hehe.

:)

p/s: kelako gmbr bawah tu..cam shin chan!haha.

Ooήey™ said...

hehee..yea,byar bill tenet,bill letrik..hehe

haha itula..cute x?