Pages

Tuesday, February 15, 2011

Peristiwa Penting Dalam Kalendar Islam dan Diari UiTM Sabah

Selamat menyambut maulidur rasul ataupun ulangtahun kelahiran Nabi junjugan kita iaitu Nabi Muhammad s.a.w. diharapkan teman seblogger dapat menghayati segala sunah dan ajaran yang telah diwahyukan oleh Baginda. jangan pula kalian sambut valentine dan bermaksiat dan melakukan dosa-dosa besar. bukan berkhutbah cuma betuli diri jua..

hari selasa bersamaan 15 Februari 2011, satu peristiwa penting dalam diari UiTM Sabah dimana dengan kehadiran Naib Canselor UiTM iaitu Y.Bhg Dato' Prof. Ir Dr. Sahol Hamid Abu Bakar dan Menteri Pengajian Tinggi iaitu Dato' Seri Mohd Khaled Nordin. Kehadiran mereka diatas majlis Program Lawatan Projek Pembangunan dan Majlis Pecah Tanah untuk pembinaan bagi tumbesaran UiTM Sabah khususnya.

tetapi sayangnya daku hanya dapat berjumpa dgn Dato' Sahol buat kali kedua dan tidak dapat menghadiri majlis pecah tanah pada petang ini, bukan kerana daku tidak penting,haha cuma diri sedang menyiapkan research dan ada test Organizational Behaviour..huhu berkorban demi kejayaan diri sendri dan anak bangsa, selepas berdialog denga Dato' Sahol, aku rasa bangga menjadi pelajar UiTM kerana pedekatan yg di unjurkan amat berbeza. walaupun kami sebangsa bumiputera tetapi kami tetap 1Malaysia..semangat nak bantu anak bangsa, tetapi mesti bantu diri sendiri dahulu, yang aku respek Dato' Sahol ni, apa yang diminta oleh pelajar, on the spot beliau bagi kelulusan, contoh mereka meminta pembukaan fakulti seni di UiTM Sabah dan Dato' terus bersetuju dgn permintaan itu. lihat bertapa besarnya pengorbanan dan hebatnya seorang pemimpin. tertarik dengan VITAMIN UiTM yang membuatkan beliau terus mengorak langkah mencorak dan Mengubah Destini Anak Bangsa. Semoga aku dapat capai impian aku spt mana juga beliau. yang sedihnya itu adalah majlis terakhir aku sebagai Sekretariat Mahasiswa Fakulti or SMF..tunggu la degree nanti saya akan bertanding sekali lagi bagi mendapat tempat dalam MPP.

kepadanya, daku rindu kat ekau tu..hehe ekau keje baguih2, jage kesihatan,jage diri chek akan selalu mengingatimu, nanti cuti sem kita berjumpa lagi ya, makan laksa janggus..hehe..take care and kepada familyku, daku teringatkan kalian setiap malam,huhuhu sedih dkat 3 bulan xbalik..huhuhu..byebyebyebyebye...

dengan akhiri, 1 Ummah ,1 Malaysia.

0 Share Their Opinion: